Nuoret solistit loistivat uudenvuoden konsertissa

Kansan Sivistysrahastoon kuuluvan Päivi ja Paavo Lipposen rahaston perinteinen uudenvuoden konsertti valaisi Temppeliaukion kirkon taidokkailla esityksillä ja nuorten lahjakkaiden solistien voimin.

Temppeliaukion kirkossa järjestetty konsertti tarjosi unohtumattoman musiikkielämyksen, kun solistit, sopraano Iirisilona Segerstam ja baritoni Gabriel Kivivuori Sereno, nousivat estradille. Konsertin taiteellisena johtajana ja pianistina loisti Erkki Korhonen.

Konsertti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Tradekan ja Töölön seurakunnan kanssa, ja se keräsi innostuneen yleisön täyteen Temppeliaukion kirkkosalin.

Nuoret solistit saivat ansaittua tunnustusta yhteistyöstään illan maestron, Erkki Korhosen, kanssa. Konsertti sisälsi kappaleita monilta tunnetuilta säveltäjiltä, kuten Mozartilta, Straussilta, Debussyltä ja Sibeliukselta. Konsertissa kuultiin myös toisen solistin, Gabriel K. Serenon sävellysten ensiesitykset.

Solistit ilmaisivat kiitollisuutensa Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tarjoamasta tuesta.

”Tällainen tuki on meille taiteilijoille äärimmäisen arvokasta. Se, että meihin ja työhömme uskotaan ja sitä halutaan tukea, on merkityksellistä. Henkinen huomioiminen ja estradin tarjoaminen omassa konsertissa on vaikuttavaa – ja se, että pääsemme jakamaan meille niin rakasta musiikkia eteenpäin, on ainutlaatuista. Näistä tilanteista oppii aina lisää, laulaminen on meille ikuinen prosessi. Erkki Korhosen kanssa työskentely oli erityisen mieluisaa”, kertoivat solistit heti konsertin päättymisen jälkeen.

Uudenvuoden konsertti.
Erkki Korhonen, Iirisilona Segerstam ja Gabriel Kivivuori Sereno kukitettiin konsertin jälkeen.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto, Kansan Sivistysrahaston nimikkorahasto, jatkaa nuorten taiteilijoiden tukemista uralla eteenpäin. Rahaston kautta edistetään suomalaisen kulttuurin, niin maalaus- kuin musiikkitaiteen, leviämistä sekä kotimaassa että kansainvälisesti.