Oopperagaala 30.10.2021

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto tukee nuoria taiteilijoita, heidän kouluttautumistaan sekä tutkimus- ja kulttuuritoimintaa.

Rahasto on vuosien ajan tukenut nuoria laulajia ja järjestänyt konsertteja, oopperaesityksiä ja lastenoopperoita mm. Musiikkitalossa ja Ateneumissa. Rahasto järjestää vuosittain myös konsertit Temppeliaukion kirkossa uudenvuodenpäivänä sekä kesäisin Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla.

Paavo Lipposen 80-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettiin rahaston vuoden solisteina tähän mennessä olleiden laulajien tähdittämä Oopperagaala Helsingin Musiikkitalossa. Ja mikä upea ilta ja elämys siitä tulikaan! Yleisöä saapui paikalle runsaasti jakamaan sekä syntymäpäivän tunnelmaa että nauttimaan konsertista.

Illan esiintyjinä olivat Marika Hölttä, Olga Heikkilä, Jutta Holmberg, Johanna Isokoski, Laura Juvonen, Hannakaisa Nyrönen, Maiju Vaahtoluoto, Visa Kohva, Jussi Vänttinen ja Henri Uusitalo sekä kapellimestari Taavi Oramo. Erkki Korhonen vastasi taiteellisesta kokonaisuudesta ja illan dramaturgiasta sekä juonnosta puolestaan Jaakko Kiljunen. Illan orkesterina loisti Musiikkitalon juhlaorkesteri.

Yleisölle kiitos lämpimästä vastaanotosta ja upean tunnelman luomisesta juhlailtaan!

Kuvat: Mika Pollari.