Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden 2024 solistit on valittu

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solisteiksi vuodelle 2024 on valittu sopraano Iirisilona Segerstam ja baritoni Gabriel Kivivuori Sereno.

Rahasto tukee vuosittain nuoria tekijöitä eri taiteen aloilta. Vuonna 1998 perustettu rahasto toimii pitkäjänteisesti ja edistää suomalaisen kulttuurin – erityisesti maalaus- ja musiikkitaiteen – leviämistä sekä Suomessa että maailmalla.

Iirisilona Segerstam (s. 1999) voitti vuoden 2023 valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun. Segerstam opiskelee laulua Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2021 Segerstam valmistui Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta.

Tulevana vuonna 2024 Segerstam debytoi Armindan roolissa W. A. Mozartin oopperassa La Finta Giardiniera sekä Vuorovaikutuskonsultti/Ylipääjohtajan roolissa Joonas Pohjosen kamarioopperassa Tiimi. Syksyllä 2023 Segerstam laulaa Young Nordic Opera Choir -kuoron riveissä Tanskassa ja Islannissa.

Oopperarepertuaarin rinnalla Segerstam pyrkii ylläpitämään intohimoaan lied-musiikiin konsertoimalla säännöllisesti. Hän on esiintynyt mm. Urkuyö ja aaria -festivaalilla ja Miksi laulan? -festivaalilla. Iirisilona Segerstam osallistui pianisti Katarina Katriksen kanssa vuoden 2021 Helsinki Lied -kilpailuun, ja duon aktiivinen työskentely jatkuu edelleen.

Gabriel Kivivuori Sereno (s. 2003) on meksikolaissuomalainen laulaja, säveltäjä ja pianisti. Hän sai vuoden 2023 Timo Mustakallio -laulukilpailussa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon, sekä voitti vuoden 2022 Uuno Klami nuorten ja lasten sävellyskilpailun nuorten sarjan. Gabriel opiskelee Sibelius Akatemiassa laulua sekä sivuaineenaan sävellystä.

Nuorta baritonia on nähty Jeanin roolissa César Cuin satuoopperassa Saapasjalkakissa (Joensuun Oopperayhdistys) syksyllä 2023, sekä Dr. Blindin roolissa J. Strauss II.n Lepakossa (Satakunnan oopperayhdistys) syksyllä 2022. Orkesterin solistina hän on laulanut mm. Joensuun kaupunginorkesterin ja Joensuun seurakunnan orkesterin konserteissa, sekä Joensuun konservatorion musikaaliprojekteissa Konsa gets Wicked! ja East Side Story. 

Gabriel on esiintynyt lukuisissa festivaaleissa kuten Savonlinnan Oopperajuhlien tapahtumissa, Miksi laulan? sekä Urkuyö ja aaria -festivaaleilla ja on vuoden 2024 Kaustisen kamarimusiikkiviikon nuori taiteilija. 

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tuoreet solistit esittäytyvät pianisti Erkki Korhosen säestämänä Uuden vuoden konsertissa Temppeliaukion kirkossa 1.1.2024 klo 18.00.
Konserttiin on vapaa pääsy.