Taitelijat valittu Ruusintorpan residenssiin

Tauno Yliruusin rahaston kirjailijaresidenssi Ruusintorppaan on vuodelle 2024 valittu seuraavat, loistavat taiteilijat: näytelmäkirjailijat, dramaturgit ja suomentajat Lauri Sipari ja Liisa Urpelainen-Sipari, näytelmäkirjailija-ohjaaja Hanna Ojala, tietokirjailija Helmi Saksala, kirjailija Mikko Väänänen ja yhteiskuntatieteiden tohtori Riitta Särkelä.

Lauri Sipari ja Liisa Urpelainen-Sipari

Liisa Urpelainen-Sipari, joka valmistui dramaturgiksi ja käsikirjoittajaksi Suomen Teatterikoulusta vuonna 1979, on osoittanut urallaan poikkeuksellista monipuolisuutta. Hän on tehnyt merkittävää työtä dramatisointien ja käsikirjoitusten parissa, lisäksi hän on luonut laulutekstejä ja suomentanut näytelmiä.

Lauri Sipari tunnetaan laajasti suomalaisen teatterimaailman vaikuttajana. Sipari on kirjoittanut lukuisia näytelmiä, jotka ovat sekä kiehtoneet että koskettaneet yleisöä. Hänen urallaan on myös korostunut rooli kääntäjänä ja Teatterikorkeakoulun rehtorina.

Hanna Ojala

Teatteriohjaaja, dramaturgi ja näytelmäkirjailija Hanna Ojala on hankkinut arvokasta kokemusta työskennellessään useissa suomalaisissa kaupunginteattereissa. Hänen taiteellinen näkemyksensä ja kykynsä kiehtovat ja inspiroivat kollegoitaan ja yleisöään.

Helmi Saksala. Kuva: Jonna Öhrnberg

Helmi Saksala on kirjoittaja, yritysvalmentaja ja luovien alojen osaaja. Saksala on toiminut esittävän taiteen tuottajana ja kehittäjänä, tapahtuma-alan asiantuntijatehtävissä sekä viestinnän asiantuntijana.

Mikko Väänänen. Kuva: Mauno Pasanen

Kirjailija ja tutkija Mikko Väänänen tuo residenssiin oman ainutlaatuisen näkemyksensä maailmasta. Hänen teoksensa, jotka vaihtelevat matkapäiväkirjoista tietokirjallisuuteen ja runouteen, tarjoavat lukijoille syvällisen katsauksen niin itämaisen kuin länsimaisenkin filosofian ja kulttuurin maailmaan.

Riitta Särkelä. Kuva: Tiuku Pennola

Riitta Särkelän työ sosiaalialan asiantuntijana ja tutkijana on tuonut hänelle laajaa tunnustusta. Hänen panoksensa sosiaali- ja terveysjärjestöjen muutoksen tutkimuksessa on arvokasta ja ajankohtaista. Särkelä on myös toiminut merkittävissä johtotehtävissä alallaan, mikä osoittaa hänen kykynsä vaikuttaa ja johtaa alansa kehitystä.

Nämä valitut taiteilijat tuovat mukanaan valtavan määrän osaamista, intohimoa ja uusia ideoita Roosinmäen Tauno Yliruusin rahaston kirjailijaresidenssiin. Rentouttavaa ja voimaannuttavaa residenssikesää valituille!