Uuden vuoden konsertti 2023

KSR:n Päivi ja Paavo Lipposen rahasto  järjestää uuden vuoden konsertin Temppeliaukion kirkossa 1.1.2023 klo 18. Konsertin solisteina ovat rahaston uudet laulajat mezzosopraano Fanny Henn, tenori Jere Hölttä, sopraano Marika Hölttä sekä basso Henri Uusitalo. Pianistina konsertissa toimii Erkki Korhonen. Ohjelmassa mm. Händeliä, Mozartia, Straussia ja Verdiä.

Konserttiin on vapaa pääsy. Osallistuminen ei vaadi ennakkoon ilmoittautumista. Konserttisaliin mahtuu 700 henkilöä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Konsertissa on myynnissä käsiohjelma viiden euron hintaan. Myyntituotot menevät rahaston toimintaan. Konsertti järjestetään yhteistyössä Osuuskunta Tradekan ja Töölön seurakunnan kanssa.

Tervetuloa ottamaan uutta vuotta vastaan musiikillisen elämyksen siivittämänä!

Esiintyjien esittelyt

Mezzosopraano Fanny Henn opiskelee Sibelius-Akatemian oopperaluokalla Monica Groopin johdolla. Henn astui ensimmäisen kerran näyttämölle 14-vuotiaana I.Kuusiston ”Fjärilvingad” musiikkinäytelmässä Svenska Teaternissa vuonna 2009. Myöhemmin hän on esiintynyt mm. Åbo Svenska Teaternissa, Oulun Kaupunginteatterissa sekä T.Tuomelan oopperassa. Konserttisolistina Henn on esiintynyt mm. Händelin Messias-oratoriossa Suomalaisen Barokkiorkesteri (FiBon) ja Suomen laulun kanssa sekä Elias-Oratoriossa Helsinki Metropolitan Orchestran kanssa.

Jere Hölttä on Oulun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi valmistunut tenori. Hän viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hölttä toimii monipuolisesti ooppera- ja operettikentällä, konserttiteosten esittäjänä sekä aktiivisena konsertoijana. Hän on myös innokas pedagogi ja tekee mm. musiikinharjoittajan ja esiintymisvalmentajan töitä, sekä toimii laulun tuntiopettajana Lahden konservatoriossa. Kesällä 2021 hän voitti Eero Rantalan rahaston palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Lappeenrantalainen koloratuurisopraano Marika Hölttä on opiskellut klassista laulua sekä musiikkiteatteria Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa. Hölttä on saavuttanut toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2019 sekä kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst vuonna 2018. Hölttä on laulanut mm. Kaartin soittokunnan, Lappeenrannan, Joensuun ja Vaasan kaupunginorkestereiden sekä Sinfonia Lahden, Saimaa- ja Kymi Sinfoniettan solistina. Suomen lisäksi Hölttä on konsertoinut Virossa sekä Italiassa.

Henri Uusitalo opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemialla laulumusiikin maisterin tutkintoa oopperalaulaja Kristjan Mõisnikin johdolla. Uusitalo on valmistunut Centria-ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2014 pääaineena viulu. Laulumusiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta Uusitalo valmistui joulukuussa 2019. Uusitalo on laulanut useita ooppera-rooleja Sibelius-Akatemian, Helsingin oopperayhdistyksen ja Suomen Kansallisoooperan tuotannoissa. Uusitalo on laulanut Mozartin Requiemin ja Johann Sebastian Bachin Matteus Passion basso-solistina. 2019 Lappeenrannan laulukilpailuissa Uusitalo äänestettiin yleisön suosikiksi.

Erkki Korhonen on toiminut pianonsoiton sekä lied- että kamarimuksiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa ja lisäksi hän on toiminut mm. Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana, Kansallisoopperan pääjohtajana sekä Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtajana.