Maija Anttilan rahasto on perustettu

Kansan Sivistysrahastoon on perustettu uusi Maija Anttilan rahasto. Rahasto on Kansan sivistysrahaston yhteydessä toimiva erikoisrahasto. Rahaston tarkoituksena on Kansan Sivistysrahaston sivistyksellisten pyrkimysten hengessä apurahoin ja tunnustuspalkinnoin tukea hoitohenkilökunnan tekemän hoitotyön tutkimuksen tekemisessä ja tohtorin tutkintoon johtavissa opinnoissa.

Maija Anttila on itse ollut 27 vuotta Sairaanhoitajaliiton ja Tehyn palveluksessa. Hän on ollut kehittämässä ja suunnittelemassa hoitoalan korkea-asteen koulutusta ja tutkimusta.

– Haluan rahaston kautta kiittää koko hoitoalan ammattikuntaa. Minkä olen saanut ammattikunnalta, voin nyt antaa takaisin.

Anttila haluaa tehdä tärkeän ammattikunnan työtä näkyväksi, jotta sen arvostus kasvaisi.

– Alalla on syntynyt paljon hyvää tutkimusta, mikä pitäisi vielä jalkauttaa ja saada näkyväksi. Hoitotyön koulutuksen ja tutkimuksen merkitys on minulle sydämen asia.

Maija Anttilan rahasto on tiettävästi ensimmäinen hoitotieteellistä tutkimusta tukeva rahasto Suomessa. Rahaston pääoma rakentuu tulevasta testamenttilahjoituksesta ja kertyneistä lahjoituksista.

Maija Anttila täyttää 80 vuotta 21. päivä syyskuuta. Onnittelut voi ohjata uuteen Maija Anttilan rahastoon hoitotyön tutkimusten ja väitöskirjojen tukemiseen tilille FI85 1521 3000 0060 09, tiedonantoon: Maija Anttila. Lahjoituksen voi myös tehdä KSR:n lahjoitussivulla.

Maija Anttila täyttää 80 vuotta 21.9.2022. Kuva: Leena Louhivaara.