Yliruusin kirjoituskilpailu kannusti nuoria pohtimaan rauhaa

Kansan Sivistysrahaston Tauno Yliruusin rahasto järjesti yhdessä Tapiolan kirjaston ja Länsiväylä-lehden kanssa lukuvuonna 2022–2023 kirjoituskilpailun Espoon lukiolaisille. Kilpailussa kannustettiin pohtimaan rauhaa, niin että tekstissä kuuluu nuoren oma ääni ja mielipide.

Lukiolaiskolumnisti rauhan jäljillä -kirjoituskilpailun voitti Maggie Hollo tekstillään Rauhaa ristiaallokossa. Kunniamaininnan saivat Patrik Aalto tekstillään Venäläiset saatava inhoamaan Putinia ja Lauri Manner-Raappana tekstillään Ydinaseet ovat tulleet jäädäkseen. Voittaja sai palkinnoksi 1000 euroa ja kunnianmaininnan saajat 500 euroa. Palkinnot mahdollisti Tauno Yliruusin rahasto.

Kilpailuun osallistui kuusi kirjoittajaa. Osallistujia oli useasta Espoon lukiosta, vaikka anonyymeina arvioitujen tekstien palkittuun kolmikkoon osuikin tällä kertaa kirjoittajia vain yhdestä lukiosta. Parhaiden tekstien valitsemisesta huolehti raati, johon kuuluivat Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro, Länsiväylän toimituksen edustaja, toimittaja Anneli Tuominen-Halomo sekä kirjailija ja kirjastopedagogi Julia Wickholm.

Jokainen kirjoittaja pohtii rauhan asiaa omasta näkökulmastaan ja tulokulmat ovat kiinnostavan erilaisia. Parhaat kolumnit ovat syvällisesti pohdittuja, tarjoavat vakuuttavia argumentteja ja käyttävät vahvaa kirjallista ilmaisua.

Kilpailun parhaaksi tekstiksi raati valitsi Otaniemen lukion opiskelijan Maggie Hollon kolumnin Rauhaa ristiaallokossa. Raati perusteli valintansa näin: ”Hyvin kirjoitettu, ajatuksia herättävä ja vaikuttava teksti, joka tarjoaa uuden näkökulman rauhan käsitteeseen ja selviytymiskeinon maailman myrskyissä. Se herättää lukijan pohtimaan omaa suhdettaan rauhaan ja kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta.”

STT tiedote: Lukiolaiskolumnisti rauhan jäljillä -kirjoituskilpailu on ratkennut

Länsiväylän uutinen: Espoolaiset lukiolaiset kirjoittivat rauhasta – lue kolme palkittua kirjoitusta tästä

lukiolaisia nuoria lahjaruusut kädessä hymyilevät ikkunan edessä
Kirjoituskilpailun palkintotilaisuus 29.5.2023, Tapiolan kirjasto.