Tradekasta tuli Ursulan pääomistaja

Tradeka-yhtiöt Oy on ostanut Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan ikonisen kahvila-ravintola Ursulan osakkeista kaksi kolmasosaa. Kansan Sivistysrahasto jatkaa Ursulan omistajana kolmasosan omistuksella.

Järjestelyllä vahvistetaan Ursulan rahoituspohjaa ja mahdollistetaan nykyisen rakennuksen peruskorjaus tai uuden kahvila- ja ravintolarakennuksen rakentaminen nykyisen tilallle.  

Oman osuutensa Ursulan osakkeista tänään  Tradekalle myivät Helsingin ensikoti ry, Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry, Lomakoti Kotoranta ry ja Pienperheyhdistys ry.

Omistajien vaihdosta juhlitaan Ursulassa.
Omistajien vaihdosta juhlitaan Ursulassa.

”Samalla kun kiitän entisiä Ursula Oy:n yhtiökumppaneita monen vuosikymmenen antoisasta yhteistyöstä, iloitsen siitä, että Tradekan ammattitaito ja alan asiantuntevuus hyödyntävät nyt Ursulan tulevaa toimintaa. Tiedän myös, että Tradekan toimintatapoihin kuuluu vahva sitoutuminen Ursulan arvoihin ja Ursulan arvokkaaseen perintöön. Tärkein voimavara yhtiössä on kuitenkin aina osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta” tilannetta kuvailee KSR:n asiamies Ulla Vuolanne.

1950-luvun alkupuolella joukko tarmokkaita sosialidemokraattisia naisia päätti alkaa toteuttaa unelmaansa: kahvilan, jonka tuotot ohjattaisiin hyväntekeväisyysyhdistyksille. Alkupääoma saatiin kokoon pulloja ja sanomalehtiä keräämällä.

Olympiavuonna 1952 tavoite saavutettiin ja Kaivopuiston rantaan perustettiin tuolloin vain pienen kesämökin kokoinen Ursula. Tänä päivänä Ursula on jo helsinkiläinen instituutio, joka tunnetaan monessa polvessa. Ravintola on saanut runsaasti lisää neliöitä, ja se palvelee edelleenkin vieraanvaraisesti sekä kaupunkilaisia että matkailijoita. Upea merellinen miljöö, herkullinen ruoka ja iloinen asiakaspalvelu jäävät kävijän mieleen niin, että useimmat tulevat uudelleenkin.Tervetuloa herkuttelemaan Café Ursulaan!